24-12-2014

De deadline voor het Witte Weekblad is al verstreken, toch willen we jullie het verslag van ons concert niet onthouden....

HHK en Actea brengen Hillegom in Kerstsfeer

Hillegom - Het Kerstconcert van de Hillegomse Harmonie Kapel, vaak samen met een gastkoor, is al jarenlang een Hillegomse traditie. Dat die gewaardeerd wordt bleek 20 december weer, want in De Hoeksteen was nauwelijks meer een plaats te krijgen. Samen met de HHK trad het Lisser koor Actaea op. De naam verwijst naar een oude narcis.

Het concert was weer van hoog niveau. Het is altijd even wennen aan akoestiek en omgeving, waardoor enkele inzetten wat aarzelend overkwamen, maar het orkest speelde steeds soepeler, naarmate het concert vorderde. De keus voor Actaea bleek een goede. Een mooie sound en er werd goed gelet op duidelijke accenten.Opvallend was de zuivere klaarheid van de sopranen in de hoge passages. Jammer, dat er niet wat meer mannenstemmen zijn. In het Transeamus heeft een koor die nodig als ondergrond voor het heldere gloria. Maar Actaea leverde een mooie prestatie en werd duidelijk gewaardeerd door het publiek.

De HHK startte met het herderslied Patapan in een arrangement, waarin duidelijk de oude herkomst naar voren kwam. Hillegom kent het van het helaas verdwenen Girafkoor. Call of Christmas eindigde daarna met een gezamenlijk gezongen Wij komen tezamen. In de Christmas Suite waren veel bekende kerstliederen terug te horen en A Happy Winter Holiday klonk vrolijk en swingend. Het orkest was duidelijk op dreef.

Actaea bracht met flair onder meer Ding dong, merrily on high, Away in a manger en In the bleak midwinte. Een van de leukste nummers van het orkest was Rudolph around the World. Het bekende lied over het rendier met het rode neusje, versierd met elementen uit landen als Japan, Rusland, Duitsland en Zwitserland.

Na de pauze maakte de opkomst van Actaea veel indruk. Het koor kwam met brandende kaarsen in de hand zingend binnen in een verduisterde zaal. Once in Royal David’s City. Mooi en ontroerend. De toehoorders werden er stil van. Het hoge niveau van het optreden bleef in dit tweede deel overeind. De HHK zorgde voor vrolijke, swingende momenten, het koor voor verstilling. In het bekende O holy night durfden de sopranen het aan ook de zeer hoge noot aan het eind mooi en zuiver te nemen. Traditioneel eindigde het Kerstconcert met een gezamenlijk gezongen Ere zij God. Zowel koor als orkest kunnen er met trots op terugkijken.


22-12-2014

Kerstorkest 2014

Afgelopen zaterdag was De Hoeksteen bijna tot op de laatste stoel bezet: alleen op het balkon waren nog een paar plekjes over. Het aanwezige publiek heeft genoten van het concert gebracht door ACTAEA uit Lisse en natuurlijk de kapel van de HHK.

 Fotoalbum van het kerstconcert 8 december 2014

Voor de komende maand is De Bestemming weer in de juiste sferen gebracht..... De gebruikers van ons verenigingsgebouw kunnen weer gezellig bij de boom zitten voor hun kopje koffie of andere versnapering!

IMG-20141208-WA0000

Wellicht brengt deze mooie boom u ook in de juiste stemming tot het bijwonen van ons KERSTCONCERT op zaterdag 20 december 2014 in De Hoeksteen aan het Karel Doormanplein. Dit jaar met medewerking van gemengd koor ACTAEA uit Lisse. De zaal gaat open om 19.30 en het gratis toegankelijke concert begint om 20.00 uur. (De verwachting is dat het 22.15 uur is afgelopen.)  


 30 november 2014

Pieten Orkest Hillegom.

Het Hillegomse Pieten Orkest heeft weer een mooi optreden gegeven in het centrum van Hillegom.

2014 14  Klik voor foto album


26 november 2014

KERSTCONCERT 

Op twee fronten wordt hard gewerkt om u op zaterdag 20 december weer een prachtig Kerstconcert voor te schotelen. De kapel repeteert elke week geconcentreerd om al die prachtige kerstmelodieën weer onder de knie te krijgen. Maar ook tussen Lisse en Sassenheim wordt elke maandagavond hard gewerkt door het Actaea koor. Onder leiding van dirigent Chris Borst zijn de koorleden druk aan het oefenen aan hun kerstrepertoire. Op verzoek van de HHK zijn zij 6 weken geleden begonnen aan een voor hen geheel nieuw werk, zodat dit tijdens het kerstconcert gezamenlijk uitgevoerd kan worden.

ACTAEAkoor foto verkl 2

Het Kerstconcert vindt wederom plaats in De Hoeksteen, Karel Doormanplein te Hillegom. De zaal gaat open om 19.30, de toegang is gratis en het concert begint om 20.00 uur. De verwachting is dat het concert ongeveer 22.15 uur wordt beëindigd. Iedereen is van harte uitgenodigd!


Pipers goed samen met HHK       

HILLEGOM - Er waren zaterdag 1 november verrassingen bij het jubileumconcert van de Hillegomse Harmonie Kapel, gewild en ongewild. Na het indrukwekkende openingsnummer Finlandia sloegen de stoppen door en zat de propvolle zaal minutenlang in het donker. Maar er werd enthousiast doorgespeeld zodra dat weer kon.

Het programma omvatte een selectie van muziek van 120 jaar. Cordilleras de los Andes klonk schitterend, met fraai slagwerk. Ook interessant was de vijfdelige suite Dakota. Er werd op buffels gejaagd, de vredespijp gerookt en stilgestaan bij de slachting van Wounded Knee. Ad Turkenburg, herstellend van een ernstige ziekte, maakte per Skype het concert mee. Zijn stuk Changing Moods, geschreven onder het pseudoniem Adriaan Voets, werd als laatste nummer voor de pauze ten gehore gebracht. 

Verrassend kwam het orkest daarna in nieuwe outfit binnen. Mooie donkere kostuums met blauwe stropdassen en halsdoeken. De bijval van de toeschouwers inspireerde duidelijk, want er werd goed gespeeld in het tweede deel. Zangeres Judith van Drunen zong Happy en de selecties uit Mary Poppins en Fiddler on the Roof klonken uitstekend.  

Na het slotnummer in Zuid-Amerikaanse sfeer klonken in de hal onverwachts doedelzakklanken en vier pipers marcheerden binnen. Het publiek reageerde spontaan, net als tijdens het Beekkadeconcert en barstte los in daverend applaus. Samen met de HHK speelde het viertal een indrukwekkend Amazing grace, dat klonk als een klok. Het uitroepteken van een zeer geslaagd jubileumconcert. De Harmoniekapel is opnieuw te horen en te zien bij het kerstconcert op 20 december.

Foto album van het jubileumconcert (klik hier)


uitnodigingjubileum.jpg


18 september 2014

Hillegom TV heeft het hele Beekkadeconcert op Youtube gezet! Dus als je nog eens wilt (na-)genieten:

https://www.youtube.com/watch?v=XqZlHR_YrjQ

11 september 2014

Onderstaand bericht stond in het Witte Weekblad...

Beekkadeconcert heeft verrassend slot

HILLEGOM - 'Als het maar droog blijft'. Dat was zondag 7 september de meest gehoorde opmerking van het publiek bij het Beekkadeconcert. Hillegom was de zondvloed van 2013, toen alle stoppen doorsloegen en niemand meer een droge draad aanhad, beslist nog niet vergeten. Maar ditmaal was er geen klagen. Maan en sterren keken neer op een vrolijke Beekkade. Spontaan hadden veel bewoners de vlag uitgestoken en dat werd zeer gewaardeerd.

Met Beatles Gold, in verband met het Beatlesjaar, startte het concert. Een wat aarzelend begin vanwege de plankenkoorts, maar bij Classical Gold was de HHK al helemaal op dreef. Snelle loopjes, bepaald niet makkelijk om onder controle te houden. Carmen, Halls of the Mountain King, de Cancan van Offenbach en de Ode an die Freude waren er in te herkennen. Ook Boudewijn de Groot werd geëerd met een medley van zijn songs. Op de tonen van Glen Miller stond de hele Beekkade mee te swingen. De stemming zat er uitstekend in.

Annabel & Jeroen, twee conservatoriumstudenten, zorgden voor een leuk intermezzo met Keltische muziek. Min of meer een opmaat voor het optreden van de Ierse dansgroep Kyra. De brug was daarbij het podium. Pittig klonk het hakkengeklak boven de muziek van Lord of the dance uit. Een ander hoogtepunt vormde het bekende Circus Renz. De naam van de solist was aan de dorpszijde van de Beek helaas niet te verstaan, maar hij deed het prima. Veel toehoorders begonnen enthousiast mee te klappen.

Het publiek stond kennelijk te popelen om mee te doen en af en toe waren er vlagen van gezang, zoals bij Delilah, What's new pussycat en Green green grass of home. De Vlaardinger Dennis Brugman zong Hollandse muziek en kreeg ook heel wat mensen mee. De grote variatie in het programma droeg zeker bij aan de sfeer. Wien bleibt Wien, Samba de Janeiro: het kon nauwelijks verder uit elkaar lopen en er werd vrolijk op gereageerd.

Een grote verrassing was de finale. Van achter de huizen klonken plotseling doedelzakken. Op de tonen van Scotland the brave marcheerden de pipers, traditioneel in kilt, naar de brug en stelden zich daar op in het volle licht. Eerst alleen, daarna met een steeds voller meespelend orkest werd een schitterend Amazing grace ingezet. Het publiek was het eens:

Het Beekkadeconcert is een blijvertje.

De Soliste bij Simple Gifts (van Lord of the Dance) op viool was Annabel van Veen. De solist bij Souvenir de Cirque Renz was Jeroen Bijl op de xylofoon. De verrassende finale werd verzorgd door The Howling Rebels. Op YouTube is een filmpje te zien van de finale:  https://www.youtube.com/watch?v=alXB28I9Xb4#t=65

IMG 1546   2014-09-07 18.57.19

Foto's van Conny Heuseveldt.

Foto's van Theo van Haastrecht.


2 september 2014

Naast de gewone en extra repetities wordt er veel werk door de div.leden gedaan ter voorbereiding voor het komende Beekkadeconcert op zondagavond 7 september om 19.30 uur. Jan is kisten aan het maken waar de verlichting in vervoerd kan worden. Henry is naast al het andere werk van opstelling, draaiboek, contracten enz. alles qua techniek ook aan het voorbereiden, wat zeer veel werk is. Bert O, Bert E. en Herman hebben een frame in elkaar geknutseld van de materialen die op zolder lagen, waar o.a. de mengtefel en de div. apparatuur in en onder kan staan. Mocht er een klein druppeltje regen vallen dan staat het in ieder geval droog. En nu maar hopen dat het niet nodig is. Het dak van het frame moest wel even gepast worden op de auto voor het vervoer.

IMG 1534 IMG 1533


29 augustus 2014

In verband met de verlengde repetitie voor de kapel op 4 september (van 19.30 tot 22.30 uur) is de eerste repetitie voor het Opleidingsorkest 1 week opgeschoven... HHooK repetitie dus op 11 september. Zie ook het schema.

De kapel is hard aan het oefenenen voor het BEEKKADECONCERT op zondag 7 september vanaf 19.30 uur. We hopen natuurlijk op veel publiek en vooral veel bootjes in de Beek. Neem je picnick-mand en drankje mee! Het belooft weer een verrassend concert te worden, met spectaculaire solisten!


21 augustus 2014

De eerste repetitie na de zomervakantie. Er waren gelukkig veel leden weer aanwezig wat ook erg belangrijk is ivm het Beekkadeconcert. Er zijn zelfs extra repetities op de zondagmiddag ingepland. Na de repetitie van die 21e augustus is de mooie nieuwe bar feestelijk ingebruik genomen. Er was een speech van de voorzitter Harry Pieters en daarna was er voor iedereen champagne of jus 'd orange.

Nieuwe bar   


04-08-2014

Ook in de vakantie wordt er flink doorgeklust in De Bestemming. De nieuwe bar is zo goed als af en extra schoonmaakploegen zijn al aan het werk gezet om deze nieuwe bar nog glanzender te krijgen. De oude ronde bar is (deels) al weer afgebroken...... Donderdag 21 augustus zal de eerste pauzekoffie dus worden geschonken vanuit de nieuwe bar en repeteert de kapel aan de andere kant van de zaal.....


14-07-2014

HHooK opendag HMS 12-07-2014

Tijdens de open dag van de Hillegomse Muziekschool afgelopen zaterdag 12 juli heeft het opleidingsorkest (HHooK) ook tweemaal een kort optreden verzorgd. Onder aan de toegangstrappen naar het Fioretticollege had het orkest zich opgesteld. Het bezoekende publiek viel zo gelijk met de neus in de boter! 


06-07-2014 

Nog 2 repetities en de kapel houdt een korte zomerstop. 17 juli is de laatste repetitie en na 4 weken rust, pakken we op 21 augustus de draad weer op. Dan worden de laatste puntjes op de "i" gezet voor het Beekkadeconcert op zondag 7 september! 


Informatiemiddag voor de kinderen van "Muziekles voor Kinderen". 

Dinsdagmiddag 17-06-2014 is er weer een informatiemiddag voor de leerlingen van "Muziekles voor Kinderen" geweest. Het doel was om de leerlingen kennis te laten maken met orkestmuziek en vooral de instrumenten. Er zijn namelijk een aantal kinderen die gaan overstappen naar een ander muziekinstrument. Deze middag gaf hen de mogelijkheid om een keuze te maken. De informatiemiddag is door veel ouders en kinderen bezocht en werd door iedereen hoog gewaardeerd. Hierdoor zullen de kinderen zich zeker ook meer betrokken zijn gaan voelen bij de vereniging. 
Het geheel werd op plezierige en uiterst humoristische wijze geleid door dirigent Wim Notenboom. Een dergelijke informatieve bijeenkomst zal zeker jaarlijks herhaald gaan worden.

IMG 6516 Fotoalbum


Zaterdag 14 juni jl zijn er weer Harfa-examens afgenomen bij de Hillegomse Muziekschool. Onze vereniging had dit jaar 1 kandidaat: Ilse Colijn voor een B-examen op hobo. In het verleden had Ilse ook al een B-examen gedaan op de dwarsfluit en het resultaat van het theoriegedeelte nam zij mee naar dit examen. Achteraf had zij daar wel een beetje spijt van.... De 7 die zij ooit voor theorie behaalde zorgde ervoor dat het gemiddelde met haar Hobo-praktijkexamen net op een 8,4 uitkwam, ééntiende te kort om Cum Lauda geslaagd te zijn. Maar we zijn er niet minder trots op! Voor het praktijkgedeelte behaalde zij 8-ten, 8,5 en 9-s! Het bewijst maar weer eens dat de HHK aan Ilse een kundig en muzikaal hobo-speelster heeft. Ilse: "Gefeliciteerd" namens alle leden!


Zaterdag 24 mei heeft een aantal leden zich weer op de fiets ingezet om de clubkas te spekken. Door vakanties van sommige leden waren het er dit jaar iets minder dan vorig jaar. Vanaf 14.00 uur druppelden de fietsers, maar ook andere leden die door omstandigheden niet konden fietsen, de Bestemming binnen. Met zijn allen heeft men toen ook nog voor wat baromzet gezorgd. Het was nog heel gezellig en zo rond 18.00 uur ging men weer huiswaarts. Volgend jaar fietsen we vast weer!

IMG 5791 Foto album


Zaterdag 17 mei Concert bij de Pomp van 14.00 tot 15.30 uur

Vanmiddag 17 mei 2014 heeft de Hillegomse Harmonie Kapel een concert gegeven onder het mom van "Hillegom is de weg kwijt". Om toch het winkelend publiek naar het dorp te trekken zijn er diverse activiteiten gepland op de zaterdag. Het was prachtig weer en programma was heel gevarieerd. Het was fijn om weer op ons eigen dorp buiten te mogen spelen.

17 mei 2014 2a                       verklein    (fotoalbum)                                                                            

 Eerst met de jasjes aan maar het was zo warm dat er toch besloten werd om met jasjes uit verder te spelen.


04-05-2014

Zondagavond 4 mei heeft de HHK de muziek bij het monument van de gevallenen in het Molenduintje verzorgd. De dodenherdenkingsplechtigheid begon in de Maartenskerk. Na deze plechtigheid vertrokken de aanwezigen voor de "Stille tocht" vanaf de kerk. Voorafgegaan door tamboers van Crescendo bereikte de stoet zo tegen 19.45 uur het monument waar de kapel van Hillegomse Harmonie Kapel al klaar zat.  Na de toespraak van Wethouder Kleijheeg werd even voor 20.00 uur het Taptoe-signaal gespeeld door Gerard Tjoelker, waarna men 2 minuten stilte in acht nam. Na de 2 minuten stilte speelde de kapel twee coupletten van het Wilhelmus. Tijdens het defilé werd muziek uit "Zum letzten geleit" en "Memorial Music" ten gehore gebracht. Ook werd het Andante  Expressivo uit La Storia en "Avonden" van Boudewijn de Groot gespeeld. Al met al was het weer een indrukwekkende bijeenkomst, waar de HHK graag aan meewerkte!


 Voorjaarsconcert

Op zaterdag 12 april 2014 heeft de Hillegomse Harmonie Kapel haar voorjaarsconcert gespeeld in het "Fioretticollege", Van den Endelaan 5a in Hillegom.

Op vrijdag werd de zaal, door de school al helemaal klaar gezet, verder ingericht met een groot arsenaal aan slagwerk. Bij de generale bleek dat de accoustiek het voor de muzikanten extra moeilijk maakte. Het open doen van de gordijnen voor de glazen wand bracht soulaas. De glazen wand werkte als een soort klankbord. 

Met een mooi uitgelicht podium woonden zaterdagavond zo'n 250 toehoorders het concert bij. Uitgevoerd werden o.a. La Storia en Oregon van Jacob de Haan, Rhapsody from the low countries van Henk van Lijnschoten, Boudewijn, Best of the Beatles, Jersey Boys, Cups (met echte bekertjes en zang van Annabel van Veen) en een solo voor Xylofoon: Souvenir de Cirque Renz, met als solist Jeroen Bijl. 

Voor de pauze lieten ook de blokfluitleerlingen onder leiding van Heleen Dik van zich horen. Zij speelden diverse nummers waaronder: De dans van de bromvlieg, Papier Blues, De school is uit en Nasi Goreng. Zij besloten hun optreden als solisten in Recorder Rock, een nummer waarbij de hele vereniging - Kapel, HHooK en blokfluiters - op het podium stond. 

Na de pauze trad ook het OpleidingsOrkest op, deze avond niet onder leiding van Ad Turkenburg die door de ziekte uitgeschakeld was, maar onder leiding van Wim Notenboom. 

Voorzitter Harry Pieters had het druk deze avond. Het publiek ontvangen, programma's uitdelen, een openingswoord verzorgen, een slotwoord en bedankje, maar hij deed meer. Speciaal om onze jubilaris Willy Monster te vereren, die 25 lid van de HHK is, had hij zich in een oud HHK-uniform gehesen. De jubilaris is namelijk gek op mannen in uniform.... Na welverdiende woorden speldde hij haar de bijhorende zilveren speld op. 

Als toegift speelde de HHK nog Twist and Shout, waarna het Fioretti razendsnel leeg werd geruimd. Voor de echte fans was er nog een "afterparty" in ons eigen verenigingsgebouw De Bestemming. Daar was het tot in de late uurtjes nog heel gezellig!

willy_jubilaris.jpg

wim_podium.jpg

 Onder de knop foto's in de menubalk staan alle foto's.


Kanjer Ilse

2 januari 2014 is Ilse Colijn tot Kanjer van 2013 in Hillegom gekozen. Er hoort een prijs bij van € 250,00 die besteed moet worden binnen de vereniging.


DMC Firewall is a Joomla Security extension!